Soort opdracht                   Stageopdracht

Organisatie:                         TPAC

Contactpersoon:                 Bert Weteringe

Email contactpersoon:     b.j.weteringe@saxion.nl

Studierichtingen:               Werktuigbouwkunde niveau MBO/HBO

TPAC richt zich op het ontwikkelen van kosten efficiënte technologieën voor de verwerking van vezel versterkte thermoplastische kunststoffen. Thermoplasten kenmerken zich doordat ze, eenmaal in gesmolten toestand, gevormd kunnen worden. Dit proces kan meerdere malen worden herhaald. Een van de beoogde technologieën die binnen TPAC verder ontwikkeld wordt, is het wikkelen van thermoplasten. Door middel van het wikkelproces kunnen bijvoorbeeld lichtgewicht drukvaten worden gefabriceerd. Binnen het RAAKPRO-project “New Generation Stiffened Thermoplastic Composite Products” wordt het wikkelen van thermoplastische structuren verder onderzocht. Het wikkelen gebeurt om een mal, welke na het wikkelen verwijderd dient te worden. Het verwijderen van deze mal is vaak lastig. Het idee is daarom om met opblaasbare of demonteerbare mallen te gaan werken. Om dit op grote schaal te kunnen gaan toepassen dient er eerst op kleine schaal onderzocht te worden of dit mogelijk is. Daartoe dienen experimenten gedaan te worden met diverse malmaterialen en montageconcepten. Binnen deze stage-opdracht ga je dan ook praktijkgericht te werk door diverse concepten mallen te ontwikkelen en met deze mallen te gaan wikkelen op de bij TPAC beschikbare X-winder wikkelbankjes. Hieronder worden de beoogde productiemethoden schetsmatig weergegeven:

Doel

Een werkbare productietechnologie ontwikkelen voor een Euler Lagrange poef (parkmeubilair). De mal dient na het wikkelen eenvoudig te verwijderen of demonteren te zijn.

Deliverable/ werkzaamheden

  • Een selectie opstellen van mogelijke materialen voor opblaasbare en demonteerbare mallen
  • Concepten ontwerpen voor de toepassing en inklemming van de mallen
  • Produceren van de benodigde mallen voor het onderzoek
  • Wikkelen van producten met opblaasbare en/of demonteerbare mallen
  • Evalueren van de gewikkelde producten
  • Productietesten voor het vormen van de het zitgedeelte van de poef (vacuüm en pers)
  • Het schrijven van een productieconcept voor de toepassing van opblaasbare en/of demonteerbare mallen en het vormen van het zitgedeelte van de poef.

Share This Page:

Newsletter sign-up